Zprávy

 

Dubnová schůze Senát Parlamentu ČR je tady! Čeká nás například: návrh zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele Zpráva o životním prostředí České republiky 2022 návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech.

Albrecht z Valdštejna a pobělohorská doba byli hlavním tématem návštěvy žáků základní školy z Chrudimi. Setkání bylo doplněno i informacemi o horní komoře Parlamentu ČR.

V mém senátním obvodu mám, jak Dlouhou Ves, tak Krátkou Ves. Občané z Dlouhé Vsi navštívili sídlo Senátu ve Valdštejnském paláci a kdybych měl setkání charakterizovat, tak bych je vystihl slovy přátelské a pohodové.

Kolegyně a kolegové z městského úřadu Havlíčkova Brodu přijeli zkontrolovat moji práci v Senátu Parlamentu ČR. Měl jsem možnost zavzpomínat na dobu, kdy jsem dělal v Havlíčkově Brodě starostu, proto si velmi vážím toho, že přijali mé pozvání a navštívili mne.

Bylany mají krásně zrekonstruovaný obecní úřad a je super, že při tom nezapomněli na dobrovolné hasiče. Nyní je čeká výstavba multifunkčního hřiště. Zjistil jsem, že pokaždé když do Bylan přijedu, tak mne dokáže něco nového příjemně překvapit.

Tento víkend ovládlo letní počasí, které přálo různým koníčkům. Já jsem byl u těch opravdových ve Slatiňanech.

V Prosetíně to s dětmi umí. Přesvědčil jsem se o tom v rámci akce Noc s Andersenem, kterou jsem měl možnost dnes navštívit. Základní škola v Prosetíně mne zaujala nejen nadšením vyučujících, ale i dětí. Děkuji paní ředitelce Jaroslavě Matrasové za pozvání a panu starostovi Michalu Vychroňovi, že se mi věnoval.

Tak jako se otevírají hrady a zámky, tak se otevírá i Valdštejnská zahrada v Senátu. Občané z Kyjova byli první skupinou, která ji letos navštívila. Věřím, že si příjemné zážitky odnášejí nejen z této zahrady.

V každém městě i obci v ČR je co zlepšovat. Dnes se v Chrudimi konalo veřejné fórum, kde občané měli možnost se vyjádřit k problémům města i udělit pochvalu. Když znáte názory občanů, tak je to první krok k jejich realizaci. Děkuji paní Šárce Trunečkové za skvěle zorganizovanou akci.

Návštěva Klubu českých turistů v Senátu měla velký úspěch, a proto jsem se opět rád věnoval druhé skupině mých kolegů turistů. Obdivuhodné dámy a pánové byli partou, se kterou byla radost strávit odpoledne.