Zprávy

 

Již několikrát jsem se mohl přesvědčit o tom, že mrákotínská knihovna patří k centrům kultury jejich obce a jsem rád, že tentokrát jsme se mohli setkat v Senátu. Mnozí Mrákotín znají díky vítězství v soutěži Strom roku a tento týden bude vyhlašován nejkrásnější "Evropský strom" a já moc přeji mrákotínské hrušni úspěch.

Víte, na jakých motorkách jezdili Vaši prarodiče či praprarodiče? Na "Výstavě československých motocyklů", která již dneska startuje v Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod se, nejen o tom, můžete přesvědčit.

Tíživá osobní situace může potkat kohokoli z nás. V Havlíčkově Brodě máme v Občanské poradně tým profesionálů, kteří podají pomocnou ruku a poradí s řešením. Na dni otevřených dveří jsme se seznámili se všemi činnostmi, které mohou občané v nouzi využívat.

Březen, měsíc čtenářů je opět tady! Letošní ročník je o to speciálnější, protože knihovna v Havlíčkově Brodě slaví 130. výročí od založení. Tento významný mezník si bude Krajská knihovna Vysočiny připomínat různými akcemi po celý rok. Všichni čtenáři se mají na co těšit!

Každý muž má v životě své důležité ženy. Matku, babičku, manželku, dceru, setru, přítelkyni, kolegyni. Víme, co pro nás znamenají a měli bychom jim to umět dát najevo. Proto využijme Mezinárodní den žen a s přáním jim i poděkujme za to, co pro nás znamenají.

Společně s mými kolegy a kolegyněmi v Senátu jsme si připomněli 174 let od narození našeho prvního československého prezidenta T. G. Masaryka.

Co nás dnes čeká na první březnové schůzi Senát Parlamentu ČR? Projednávat budeme například: Petice za zachování české koruny návrh zákona, kterým se mění zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu návrh zákona o trhu s nevýkonnými úvěry návrh zákona, kterým se mění zákon č....

Studenti z Gymnázium Havlíčkův Brod dnes zavítali do Senátu. Společně jsme diskutovali o roli naší horní komory a věřím, že získali lepší představu o tom, jak funguje Senát v praxi.

Tento pracovní týden jsem zahájil v Chrudimi. Měl jsem několik schůzek týkajících se kulturního života v mém senátním obvodu. Je radost potkávat lidi, kterým na kultuře záleží.