Zprávy

 

Zítra si šachisté připomínají 110. výročí organizovaného šachu v Havlíčkově Brodě. Mě naučil hrát šachy můj strejda František. Byly mi 4 roky. Šachy ovlivnily celý můj život a díky nim jsem poznal hodně přátel a známých. Všem hráčům i hráčkám přeji skvělé tahy jak na šachovnici, tak v životě.

V únoru letošního roku se v Havlíčkově Brodě konala akce "Přeplavme svůj La Manche" a tento týden došlo k setkání a ocenění těch nejlepších. Je skvělé, jak senioři dokážou být aktivní a objevují stále nové možnosti v životě.

Senioři v současné době běžně používají internet a sociální sítě. Jsou pro ně zdrojem ponaučení a zábavy, ale mohou být i prostředím plným rizik a nástrah. Proto Kraj Vysočina společně s Policií ČR pořádají edukativní představení Senior na internetu, které ukáže na nejčastější nebezpečí v online prostředí a připraví seniory na to, jak reagovat,...

Pro mnohé z nás přichází nejdůležitější období v roce Velikonoce. Pro někoho jsou Velikonoce nejvýznamnější křesťanský svátek, pro někoho svátky jara a pro jiné dny volna a odpočinku. Vztahuje se k nim množství tradic, zvyků a symbolů. Přeji Vám, ať tento čas prožijete podle svých představ se svými nejbližšími.

Škaredá středa nebyla v Havlíčkově Brodě škaredá ani trochu. Konal se zde "Velikonoční" šachový turnaj mládeže, kterým jsme si připomněli 110. výročí šachu v Havlíčkově Brodě.

Začalo jaro a v Dolním Sokolovci to bylo znát. Vyjdete z obecního úřadu, vidíte krásnou zelenou přírodu a v této příjemné atmosféře se setkáte s panem starostou Milanem Brabcem.

Břevnice na Havlíčkobrodsku sice není velká obec, ale stále se tam něco děje. Místní nadšenci se chystají pustit do opravy blízké zříceniny hradu Ronovec. Občané z Břevnice dnes byli v Senátu mými hosty.

Více než 140 hasiček a hasičů se v Olešné sešlo na Shromáždění představitelů dobrovolných hasičů okresu Havlíčkův Brod. Rád jsem se setkání zúčastnil a poděkoval jim za jejich práci ve prospěch občanů a našich obcí. Za jejich aktivitu, kterou vykonávají ve svém volném čase, zaslouží dík.

Díky panu starostovi Petru Julišovi z obce Čachotín jsem měl možnost navštívit kostel sv. Vavřince. Během návštěvy jsem si nemohl nevšimnout, jak je obec krásně upravená.

Při každé návštěvě Senátu si povídáme o vojevůdci Albrechtovi z Valdštejna. Tentokrát jsme si měli možnost povídat o dvou vojevůdcích, Albrechtovi a Janu Žižkovi, který zemřel u Žižkova Pole a právě občané Žižkova Pole Senát navštívili.