Zprávy

 

Po roce jsem opět navštívil paní starostku Vendulu Vallovou z obce Dědová. Mimo jiné jsme si povídali o tom, jak důležitá je spolupráce mezi starosty navzájem a to zejména pro ty, kteří jsou ve funkčním období teprve chvíli.

Prosincová schůze Senát Parlamentu ČR je v plném proudu. Na programu máme například: žádost prezidenta republiky o vyslovení souhlasu Senátu Parlamentu České republiky s jmenováním soudců Ústavního soudu návrh zákona, kterým se mění zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce návrh zákona, kterým se mění zákon č. 496/2012 Sb., o audiovizuálních dílech...

V Kladně na Hlinecku jsme si s panem starostou Jaroslavem Drahošem a paní místostarostkou Evou Pejchovou povídali o tom, co se v obci podařilo a na co se občané mohou těšit. Veřejné osvětlení a elektrické vedení uložené v zemi určitě všichni místní ocení.

V pondělí se splnilo přání velké skupiny občanů Havlíčkova Brodu, ale i těch, kteří městem jenom projíždějí. Dočkali jsme se otevření druhé části obchvatu Havlíčkova Brodu. 11. prosinec se tak stal významným dnem pro město. Odklonění tranzitní dopravy bude znamenat větší bezpečnost.

Praha je krásná ve všech ročních obdobích, ale pro mne má největší kouzlo právě ve vánočním čase. Obdobný názor na to mají i občané z Kojetína, kteří včerejší návštěvu Prahy spojili s návštěvou Senátu.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod má novou tréninkovou halu. Během slavnostního zahájení byla oceňována aktivita představitelů Jiskry, kteří dokázali realizaci dovést do vítězného konce.

Obec Mrákotín se v roce 2023 proslavila tím, že se místní hrušeň stala stromem roku. Při návštěvě obce jsem měl rovněž možnost prohlédnout si krásnou vánoční výstavu na obecním úřadě.

Čeká nás jedno z nejkrásnější období roku advent. Města a vesnice se zahalí do vánoční atmosféry. Navštěvujeme vánoční trhy, koncerty, zkrátka advent je plný tradic. Je to ale především doba zamyšlení, vnitřního zklidnění, bilancování a očekávání. Přeji Vám krásný advent a zahajme toto období zapálením první svíčky na adventním věnci ve společnosti...

Doslova adventní nálada panovala na výstavě betlémů v Heřmanově Městci. Vážím si pozvání od organizátorů. Sešla se zde řada milých hostů a společně jsme mohli obdivovat výjimečné práce od tvůrců betlémů. Výstava trvá až do 17. prosince a určitě stojí za zhlédnutí.