Zprávy

 

Tento pracovní týden jsem zahájil v Chrudimi. Měl jsem několik schůzek týkajících se kulturního života v mém senátním obvodu. Je radost potkávat lidi, kterým na kultuře záleží.

Celoživotní učení jako cesta životem je motto univerzity volného času, kterou pořádá Krajská knihovna Vysočiny. Znám hodně takových, pro které je to výzva a musím říct, že je obdivuji.

Masopustní průvod již po 19. projde centrem Havlíčkova Brodu. Přinese sebou nejen radostnou atmosféru, ale také možnost ochutnání tradičních masopustních specialit a na zahřátí bude jistě připraven nějaký horký nápoj. Sraz je 4. února ve 14:00 hodin v Horní ulici u "SKAUTU".

Společenský život na našich obcích ani v prvních měsících roku neutichá. Rozezní se masopustním veselím. Obzvlášť na Hlinecku mají masopusty dlouhou tradici. Sám jsem se o tom přesvědčil a byl to pro mne velký zážitek.

Vzpomínkovým setkáním jsme dnes v Senátu uctili památku Jaroslava Kubery, od jehož odchodu v těchto dnech uplynuly 4 roky. Vážím si toho, že jsem s ním měl možnost spolupracovat a vždy v mé mysli zůstane jako pohodový, upřímný, skromný a zároveň zábavný člověk, na jehož slovo se dalo vždy spolehnout.

Program lednové schůze Senát Parlamentu ČR je opravdu nabitý Jednat budeme například o: žádost prezidenta republiky o vyslovení souhlasu Senátu Parlamentu České republiky s jmenováním soudce Ústavního soudu (Doc. JUDr. Milan Hulmák, Ph.D.), vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Úmluva Rady...

V Muzeu Vysočiny Havlíčkův Brod zítra proběhne křest knihy Jana Pavlíka Lékárník v pohybu. Knížka je o PhMr. Liboru Žákovi, kterého jsem osobně znal a velmi rád na něj vzpomínám. Pokud nemáte program na páteční večer, tak neváhejte a zastavte se v muzeu.

Dnešní porada ředitelů havlíčkobrodských škol a "školského" odboru města Havlíčkův Brod se konala v Senátu Parlamentu ČR. Během společné diskuze jsem získal řadu podnětů pro moji práci ve Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice a zároveň jsem měl možnost prezentovat činnost Senátu a práci senátora.